Borgerhout 3 had voor deze ronde twee matchpunten, net zoals SKOG 4. Opnieuw een belangrijke match dus. Op bord vier begon Hendrik, waarschijnlijk geïnspireerd door de aanwezigheid van sinterklaas, al vlug pionnen cadeau te doen. Eerst viel zijn h-pion, na de klassieke truc loper slaat op h2 en als de koning terugneemt volgt Pg4+ en het stuk op g5 valt. Daarna ging ook nog de f-pion verloren en uiteindelijk ook de partij. De andere spelers moesten dus allemaal voluit voor winst gaan.
Op bord één had Benjamin het aanvankelijk lastig met zwart in een Lb5+ variant van het Siciliaans. De witte dame kwam binnen op de e-lijn en veroorzaakte een vervelende penning. Zwart verdedigde echter goed en kreeg compensatie in de vorm van een gedekte vrijpion. Toen dan werd afgeruild naar een dubbeltoreneindspel bleek dat zwart beter stond. Benjamin maakte het eindspel technisch mooi af zodat de tussenstand terug gelijk was. Jeroen speelde met zwart op bord drie tegen de ons welbekende Paul Hanssen. Na een complex middenspel werd een eindspel TTL vs. TLLP bereikt met elk vier pionnen. De witte torens kwamen op de zevende en achtste rij binnenvallen maar Zwart pareerde alle dreigingen en scoorde uiteindelijk de 1-2.
Op bord twee speelde Tobias met wit de doorschuifvariant van het Frans. Zwart speelde een tamelijk traag systeem en kwaw in een passieve doch soliede stelling terecht. Na langdurig manoeuvreren in een geslote positie slaagde Wit er in om eerst een loper op d6 te posteren om vervolgens met een toren op b6 binnen te vallen. Toen de andere toren dan ook nog langs te h-lijn binnen kwam stortte de zwarte stelling uiteindelijk in. Na twee opeenvolgende onverwinningen heeft SKOG 4 nu vier matchpunten. Daarmee begint het seizoen er na een slechte start al wat beter uit te zien.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *