Jan Viaene kon vandaag niet spelen, dat wisten wij al heel lang. Na enig lobbywerk bij de voorzitter/IC-verantwoordelijke kon hij vervangen worden aan het eerste bord door Wout. Zo behielden wij op 2 tot 4 onze gewone bordjes, en dat was ook wel aangewezen als je na 6 ronden als laatste met 1 MP naar de voorlaatste trekt met 2MP, op leven en dood. Vorige ronde had Eupen met 0 matchpunten plotseling gewonnen tegen het naburige Eynatten die 3e staan ! Eynatten trad toen aan met slechts 1650 elo gemiddeld i.p.v. hun gebruikelijke 1800-opstelling. Competitievervalsing ?

Dik anderhalf uur rijden, vooruit maar. Wout had tegen iemand van 1900+ als eerste gedaan, remise. Een Siciliaan, en zwart kreeg een paar geïsoleerde pionnen (op d en a lijn). Wout was heel tevreden toen hem dat remise-aanbod werd overgemaakt. Op bord 2 hadden ze zich lichtjes versterkt, ook 1900+, Rudi Luyten veroverde in een soort Catalaan de d5 pion (isolani !), weigerde een remisebod, maar zwart kreeg tegenkansen met een matdreiging op g2, veroverde daardoor pion b3 waarna het dan toch nog remise werd. Jef met wit stond de hele dag goed. Een soort Colle (zonder c3) maar met b3 en Lb2. Paardje naar e5 en hopsakee, drukken maar. Zwart haalde 70 zetten en 19h00, maar het stond al lang in de sterren geschreven dat Jef zijn naar c7 opgerukte pion te gelde ging maken. Toen bleef alleen ik nog over in een snel koud wordend lokaal. Wit had … Engels gekozen tegen mij, dus werd het 1.c4 e5 Ik kwam schitterend uit de opening, kon d6-d5 doordrukken en had groot ruimtevoordeel. Maar wit slaagde er in, na een kwaliteitsverlies voor een pion, om in de rebound een levensgevaarlijke koningsaanval in mekaar te breien. Ik moet ergens ontsnapt zijn aan verdoemenis en hel, ik heb de partij nog niet in de machine gestoken, feit is dat ik het overleefde, en met T+2p tegen P+4p op zet 71 won, oef, klappertandend en uitgeput, om kwart na zeven.

Terug in Mortsel om 21h ! Als ik dat aan mijn kennissen vertel uit de bridge wereld denken ze daar dat ik in 1e nationale speel. Ik heb twee weekends na elkaar een record aantal uren in die auto van Rudi gezeten. Jan V en Jan T zullen tevreden zijn, allé Jan V misschien wat minder, want voor die ene keer dat hij eens niet meespeelt winnen we natuurlijk ! Bedankt Jan voor de geslaagde en gesmaakte ingreep met Wout op ons nummer 1. En ja Jan V, volgende keer thuis rekenen we natuurlijk terug op je prachtige goed doordachte, volwassene, alles controlerende en boeiende schaak met 1.e2-e4 !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *