Na de overwinning in Eupen vorige ronde moest Midden-Limburg er vandaag thuis ook aan. Deze ploeg stond 7e, en na dat klusje moesten we immers nog opboksen tegen de nummers 2, 3 en 4 van de rangschikking. Midden-Limburg is een amalgaam van Hasselt, Genk, Houthalen en Diepenbeek, zij treden samen aan in één internetploeg, net alsof wij zouden spelen onder Antwerpen-Zuid in ploegen samengesteld uit spelers van Oude God, Borgerhoutse, Deurne en Lier. Onvoorstelbaar. Maar ginder mag dat blijkbaar wel, binnen onze eigenste beste competitie, de interklub. Lekker ergens gezellig gaan schaken op een clubavond in Midden-Limburg gaat dus niet.

Ze traden op met een versterkt eerste bord, en een verzwakt vierde bord. Marc Kocur, bekende toernooi schaker, trad voor de 2e keer dit seizoen aan, aan hun 1e bord, bakte er weinig van in de opening met zwart en stond in feite strategisch kapot halverwege het middenspel. Maar niet tactisch ! Jan V stond zo erg gewonnen dat hij een counter met h5-h4 en de consequenties daarvan onderschatte. Geen winst, geen remise, een nul. In feite het drama van de namiddag, voor onze ploeg.
Eerder had ik al verloren met wit vanuit een Engelse partij, boeiend, kijk maar 1..,e5 2.g3 d6 3.Lg2 c6 4.d4 Pd7 5.Pc3 Pf6 6.e4 Le7 7.Pf3 exd 8.Dxd 0-0 9.Lf4 Pc5 ! (had alleen maar Pb6 voorzien) 10.Ld2 Db6 11.0-0 Pg4 12.b4 Scherper kan een stelling moeilijk zijn. Engelse opening, saai toch ? Zwart deed het allemaal net dat tikkeltje beter, en zonder dat ik het gevoel had een blunder te hebben gemaakt moest ik toch onder net te veel druk opgeven op zet 40.
Jef speelde met zwart heel solide, zag stilaan een witte stelling met gruyère kaas gaten ontstaan, en vulde een logische winst in, tegen een kind van 1230 elo. Maar dat van die elo wist Jef pas na de partij. En tenslotte moest Rudi berusten in een remise. Begin er maar aan als zwartspeler, tegen een speler van gelijke elo die de franse ruilvariant speelt. Moeilijk om winnen. Vanmiddag leek het nog spannend te worden omdat wit c2-c4 had gespeeld, en tegen de geest van de opening in, een dynamische stelling had gecrëerd. Het mocht niet zijn.

Voor de zoveelste keer (de 4e dit jaar) verloren we met 7-9 !! Een keer gewonnen, een keer gelijk 8-8, twee keer verloren we met 6-10. En dan sta je daar, laatste !

Volgend jaar spelen we in 5e afdeling, onze ploeg zakt. Tenzij er hele rare dingen gebeuren, wat mathematisch nog altijd mogelijk is.

Spelen we met het zelfde viertal, in vijfde ? Mikken we dan naar de titel ? Hoeveel ploegen spelen in Skog in welke afdeling ? Komen IC spelers die elders optraden terug naar de schaapstal ? Laat ons het rustig afwachten. De indruk was ontstaan dat we zeker met minstens een viertal minder zouden spelen volgend jaar, maar ondertussen staat de wereld niet stil en lijkt dit misschien al niet meer actueel, ja zelfs al misschien achterhaald.

Andrej kwam supporteren vanmiddag, speelt hij binnenkort terug mee, na zijn studies ?? Wie zal het zeggen.

Jan T Sas, alvast nu al veel wijsheid gewenst in je jaarlijkse zomer(en zoek-)tocht naar de optimale IC invulling van volgend seizoen !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *