Bij ons moet er niets. We kunnen niet stijgen, we kunnen niet dalen. We spelen voor de eer van onze club, voor onszelf en voor onze … elo’s. Westerlo 2 trad aan met een ploeg die een pak sterker was dan de vorige ronde. In het begin van de ontmoeting gebeurde er iets heel bijzonder : ik stelde remise voor. Dat is bijna nog nooit gebeurd, en zeker niet zo vroeg in de partij. Maar ik had drie redenen om het wel te doen : op bord 4 stond Heidi een pion voor, Rudi op 1 vond ik goed staan, ik had zwart en mijn tegenstander had 130 elo’s meer. Luc Claes nam het voorstel aan, na overleg met zijn kapitein, daar hebben ze ondertussen misschien spijt van. Heidi met haar Scandinaaf (Zweeds ??) stond dus die pion voor, nadien een vol stuk, en pareerde de paar dreigingen netjes die wit nog te voorschijn bracht, 1.5/2. De mooiste partij was te zien bij Rudi Luyten. (Ik schrijf Rudi’s naam altijd voluit, om misverstanden met Rudi Lauwers te vermijden, Rudi L is ook onvoldoende). Hij speelde tegen Johan Verduyckt, een solide speler. Maar toen Rudi f2-f4 speelde dacht ik oh la la hij trekt ten oorlog ! En zo geschiedde, er kwam een beauty van jewelste, de prachtige stille zet Te7-d7, ruimte makend voor een binnenvallende witte dame op e7 was dodelijk, en wat zwart ook verzon, Rudi maakte het prachtig af waarvoor een dikke proficiat en een compensatie voor de sensationeel slechts op remise geëindigde partij tegen Geboers vorige keer, en waar Rudi nog steeds slapeloze nachten van ondervindt. En Jef ? Die hield Michelle tot 19h aan zijn bord, op zoek naar die overwinning met L+4 p tegen 6 p. Het lukte niet. Volgens hem vanochtend gaf de machine hem tot 1.50 voordeel, maar het bleef remise, gelukkig stond de uitslag voor de ploeg al lang vast. Het was Jef’s laatste partij dit seizoen in de IC, volgende keer kan hij niet meedoen, hij behaalde overal remise, behalve een keer een winstpartij. Bedankt Jef.
Besluit : dank zij de perfecte coaching van een sluwe, onvolprezen, tevreden zijnde met remise en daardoor zichzelf opofferende ploegkapitein, die de afloop voor de rest van de namiddag perfect had ingeschat, behaalden we een prachtige overwinning tegen een sterke tegenstander.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *