In ronde drie moest SKOG III naar Epicure. Een club die maar één ploeg opsteld in de interclub maar één van ELO-favorieten is in reeks 4D. Wij kwamen met een ploeg die driehonderd punten zwakker was. Toch begon de match goed voor Oude God toen Bart’s tegenstander, op bord vier, met zwart een overmoedige aanval begon op de damenvleuge en al vlug in moeilijkheden kwam. Wit won een toren en maakte het daarna vlug af. Ook de tegenstander van Jeroen (bord 2) probeerde een actie op de damenvleugel op te zetten. Jeroen viel echter met de dame binnen en dat bleek winnend. Al minstens gelijkspel dus.
Op bord 1 had Tobias met zwart na de opening ook een waarschijnlijk gewonnen stelling. Wit verdedigde echter goed en toen zwart een paar keer het juiste plan miste kon hij een vrijpion maken. Zwart probeerde alles op alles te zetten met matdreigingen tegen de witte koning maar deze bleken allemaal te pareren. Toen de vrijpion uiteindelijk promoveerde was het dan ook 1-0. Gert, tenslotte, kwam in een slecht toren en paard vs. toren en loper terecht en ging uiteindelijk ten onder.
Uiteindelijk speelden we dus 2-2. Op zich een onverhoopt matchpunt, gezien het ELO-verschil. Maar toch ook spijtig want we hadden zelfs kunnen winnen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *