Een trieste dag voor onze ploeg.En ik kan zelfs niks schrijven over mijn ploeggenoten, ik was zelf in diepe troubles vanin de opening, en heb dus niks gezien.Ze hebben wel alle drie remise gespeeld, niks verkeerd dus.Maar ik heb een groooote fout gemaakt.Niet op zijn naam gelet. Beukema.Dat roept toch bij iedere Antwerpse schaker wat wakker.Nee dus, rustig wat schuiven tot op zet 13(!!) ik minstens een pion verlies.Dan maar 1 uur nagedacht , toch nog een planneke gevonden, dat lukte dan nog ook, won mijn pion terug, moest dan mijn Dame geven om mat te voorkomen maar kreeg een pionneke op e7. Jonge Beukema gaat dan met zetherhaling schaak geven, maar ik dacht : zolang hij niet op e3 schaak kan geven met zijn Dame, zal mijn pionneke promoveren en mij een glorierijke overwinning schenken (geef toe, winnen na een Dame-offer is toch een natte droom van elke schaker). Dus : ik ga de zet herhaling uit de weg. Alleen : hij smijt zijn b an a pion tegen mijn koning, geeft dan schaak op a7 en e7 is terug leeg…..Ah ja, ze denken wat sneller en tellen wat beter….. en ik vrees dat dit mijn laatste kans was om iets te halen tegen de jonge Beukema. De volgende keer wint hij blind tegen me.En toch ging ik met een blij gemoed naar huis.Het was een mooie partij geweest en ik heb alles uit de kast gehaald.Moe maar tevreden, zo zeggen ze dat toch? En oh ja, Lino is geen verdwaald pionneke tegen gekomen.Is dus remise geworden, een Hielse standaard!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *