Zelden hebben we een IC-match gespeeld die zo snel afgelopen was. Om drie uur al had Wout op bord 1 gewonnen, schijnbaar zonder veel moeite. Bart, op bord 4, had op dat moment al drie pionnen gewonnen in nog geen twintig zetten. Net nadat de eerste partij gedaan was kreeg hij dan ook nog een toren, waarna zwart opgaf. Een 0-2 voorsprong dus, na iets meer dan een uur spelen.
Gert was te laat omdat hij het speellokaal niet vond (echt wel het hol van Pluto), maar toen hij eenmaal aankwam overspeelde hij zijn tegenstander vanuit de opening. Na de afruil van de meeste stukken kwam hij in een goed eindspel terecht maar overzag dan een paardvork. Gevolg: kwaliteitsverlies en, ondanks een verwoede poging om tegenspel te krijgen, verlies. Op bord twee had Tobias na de opening ook een overweldigende stelling gekregen. Omwille van de matchsituatie wilde hij zich niet inlaten op de scherpe varianten – een dubbel stukoffer was misschien mogelijk. In plaats daarvan koos hij voor een veiligere afwikkeling en rond vijf uur werd tot remise besloten.
De totale uitslag was dus 1.5-2.5. Daarmee zijn opnieuw twee matchpunten binnen en de ploeg blijft kans maken op een derde plaats.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *