Tessenderlo had op papier een sterkere ploeg dan wij, dus dat we verloren hebben is op zich niet onverwacht. Toch is dit resultaat een teleurstelling, want er zat veel meer in.
Op bord één ging het snel: terwijl Wout een poging deed op de damenvleugel kwam wit met een onweerstaanbare konigsaanval, 1-0. Op bord drie verdedigde Bart P. zich tegen een koningsgambiet. Wit offerde een stuk met Lxf7+ en er kwam een vreemde materiaalverhouding op het bord waarbij zwart toren, loper en paard had voor een dame en pion. Wit had bovendien naast de dame nog geen enkel stuk ontwikkeld. Zwart begon echter steed meer onnauwkeurigheden te spelen en mocht op het eibnde blij zijn met remise weg te komen.
Op bord vier speelde invaller Bart D. met wit. Zwart kreeg een geïsoleerde damepion waarop wit sterke druk uitoefende. Wit miste echter de winst en ruilde dames op e5, waardoor zwart in het eindspel plots een zeer sterk centrum kreeg. Vanaf dan werd wit steeds verder weggedrukt totdat hij uiteindelijk ten onder ging. Tobias was op bord twee het langst bezig. In een c3 Siciliaan kwam hij met een groot voordeel uit de opening; Zwart werd steeds meer overspeeld. In het eindspel beging Wit dan echter een fout die toeliet de zwarte stukken terug in het spelte brengen. Hoewel Wit een pion meer had bleek de zwarte activiteit voldoende om remise te houden.
Uiteindelijk een 3-1 nederlaag dus. Spijtig, want rond vier uur zag het er naar uit dat wee zeker zouden winnen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *