Een match tegen de voorlaatste in de stand, die zou eigenlijk gewonnen moten worden. Dat bleek echter nogal tegen te vallen. Bart werd op bord vier het slachtoffer van een op c7 binnenvallende witte dame. Jeroen leek op twee een betere pionnenstructuur te hebben in een eindspel met gelijke lopers maar verloor toch.
Aan de witspelers dus om toch nog één punt thuis te houden. Op het eerste bord kreg Wout door een kwaliteitsoffer Txf6 een niet te stuiten koningsaanval. De zwartspeler probeerde nog iets te vinden maar moest uiteindelijk kiezen tussen mat of verlies van de dame, en gaf op. Tobias, ten slotte, had de meest wisselende partij. Hij kwam met groot voordeel uit de opening maar misrekende zich dan waardoor zwart tegenspel kreeg. Uiteindelijk bleek de techniek van wit in een (waarschijnlijk theoretisch remise) eindspel van twee lopers tegen twee paarden beter dan die van zwart, waardoor de match toch nog op 2-2 eindigde.
Voorlopig is SKOG 3 nog niet direct in gevaar, maar als we in 2014 zo met kansen blijven morsen dreigen we wel naar de achterste regionen van het klassement af te zakken.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *