Zonder topscorer Constantin maar mét Willem als supersub trokken we naar Luik voor een toch wel lastige klus. Luik komt niet met hoge Elo’s op, maar heeft een ervaren ploeg die in vorige rondes al voor verrassingen zorgde. De 2,5-3,5 zege was dan ook een prima zaak. SKOG 1 blijft daarmee aan kop van de rangschikking.
– René probeerde het deze keer eens met een Budapester. Dat viel niet meteen mee, want hij verloor een pion en stond lange tijd minder. tot zijn tegenstander in de fout ging en de pluspion weer moest afgeven. Zwart nam het initiatief over en met een mooie tactische pionzet haalde hij het punt binnen.
– Jan kwam prima uit de opening en zadelde zijn tegenstander met een achtergebleven pion op. Helaas vergat hij dat achtergebleven pionnen ook kunnen worden opgespeeld en toen dat gebeurde, kwam zijn tegenstander we er goed te staan. Tactische tegenmanoeuvres hielpen niet, het punt ging naar de tegenstander.
– Nikolaas kwam zoals gebruikelijk eerder chaotisch uit de opening en leek minder te staan, maar hij hield zijn tegenstander zo lang ‘aan de klap’ tot hij een kwaliteit won. Wit probeerde de boel gesloten te houden maar met een pionoffer verzekerde zwart zich van een gewonnen eindspel.
– Voor Pascal was het alle hens aan dek na de opening. Hij verloor een pion en moest lange tijd verdedigen. Het loperpaar van zijn tegenstander was gelukkig niet zoveel waard in de vrij gesloten stelling en toen wit zijn pion terugwon, werd de vrede getekend. Meteen was de ploegoverwinning binnen.
– Bart stond minder goed na de opening, maar werkte zich mooi naar een eindspel met ongelijke lopers waarin hij een pion meer had. Waarschijnlijk is dat eindspel remise, maar Bart had er zin en maakte de partij mooi af.
– Willem weerde zich als een duivel in een wijwatervat maar kon niet verhinderen dat zijn tegenstander openingsvoordeel omzette in pionwinst en een technisch lastig eindspel naar zijn hand zette. Jammer natuurlijk, maar we kunnen het alleen maar appreciëren dat Willem zich als ploegkapitein van SKOG2 opofferde om nog eens met SKOG1 mee te doen. Bedankt, Willem!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *