Leopoldsburg heeft één ploeg, en ze staan voorlaatste in onze 5e Nationale Reeks M. (dat is de laatste reeks en waar wij 3e staan, gereed om een gooi te doen naar een belangrijke 2e plaats). Met enige hilariteit zou je kunnen stellen dat dit de op een na zwakste ploeg is van de hele IC. Een beetje opzoekwerk eerder deze week doet wel wat wenkbrauwen fronsen : die ploeg scoort inderdaad amper, maar ze verliest telkens maar met 1.5-2.5 en ze heeft 2 spelers van 10 of 11 jaar aan boord. Voor we vertrekken naar de Limburg is er dan nog die hele twee dagen durende heisa omtrent een aantal spelersverschuivingen binnen de diverse ploegen, omdat op bord 6 in ploeg 1 iemand slechts 2 of 3 dagen vooraf forfait geeft, omdat die plotseling vindt dat Luik te ver ligt om ’s avonds rap genoeg terug thuis te zijn. Bizar vinden wij dat, in de lagere afdelingen, en wij vinden dat dit iets is dat je voor het seizoen zou dienen te weten of te regelen. Wij reden vorig seizoen met een vast viertal in 5e nationale naar Eynatten, Raeren en Eupen, en Wirtzfeld kwam ons thuis bezoeken, en dat vonden wij midden in de winter niet eens zo erg omdat dat op voorhand besproken was.
Het eindigde ditmaal voor onze ploeg met een vertrek van Jef dM naar ploeg 2 in 4e afdeling, en een invalbeurt van Bart Delissen naar ons bord 4(in 5e afdeling). Heidi vertrok naar bord 3, na vorige keer opnieuw met zwart.
Een van de onaangenaamste speelaccomodaties van dit jaar ging langzaam aan ons voorbij en wij wonnen met 7-9, met de hakken over de sloot, zoals we al bijna elke keer wonnen dit seizoen. De kinderen Katranov en zus Katranova speelden heel sterk, en dit is – zou je kunnen vermoeden – mijn eerste en laatste jaar geweest dat ik tegen Lev K. ooit eens zal gewonnen hebben. Rudi Luyten op 1 hield zoals gebruikelijk vanuit de opening met zwart de deur op slot, en Bart D op 4 godzijdank het hoofd koel, in een zeer complexe stelling waar blunders (& brilliancies) nooit ver weg waren. Dat laatste b&b boek had ik overigens beschikbaar in mijn draagtas, onlangs gekocht voor 1 euro in onze eigen verkoopshow uit het legaat van E Van Bouwel ! Maar ik mocht het tijdens de partij niet tonen aan de betreffende skog-speler uit angst voor reprimandes en zelfs tuchtmaatregelen, stel je voor. Na deze overwinning denk ik dat we nog altijd kandideren voor de 2e plaats, en wie weet daarna ?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *