We hebben de topmatch tegen de tweede in de stand, KGSRL 5, verloren. Gent kwam voor het eerst dit seizoen in zijn sterkste opstelling op, waardoor we qua Elo gemiddeld 50 punten onder lagen. Het werd een nipte 3,5-2,5 nederlaag. Maar een 3-3 lag binnen handbereik.
René, Jan en Pascal maakten remise. René deed dat via tegenspel met de zware stukken in een mindere stelling met een achtergebleven pion. Jan zag wel een pion verloren gaan, maar had goed ingeschat dat hij daardoor tegenspel kreeg, genoeg om in het eindspel de pion terug te winnen en gelijk te maken. Pascal had een ingewikkelde stelling waarin op een bepaald moment verschillende stukken hingen. Met weinig tijd over koos hij voor het halve punt.
De enige zege voor onze ploeg kwam van Bart, die snel een overwegende stelling had. Het leek wat teleurstellend dat hij daar uiteindelijk slechts een pion voor overhield in een eindspel met loper en 4 pionnen tegen paard met 3 pionnen, maar hij vond wel het correcte winstplan. Intussen had Nikolaas een aanval op zijn koningsvleugel verkeerd ingeschat, iets wat niet meer recht te trekken bleek. Bleef Constantin over, die zoals gewoonlijk erg ondernemend speelde, maar ditmaal na een afwikkeling en dameruil een pion achter kwam. Hij won die pion wel terug maar probeerde dan ijzer met handen te breken. Dat leidde in een dubbeltoreneindspel tot nieuw pionverlies en uiteindelijk verlies van de partij.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *