Voor het begin van het nieuwe IC seizoen ginen we, samen met vier ander SKOG ploegen, op bezoek bij Brasschaat. Guy, op bord vier, was als eerste klaar. Hij kreeg een vrijpion op de a-lijn, maar zwart kon deze tegenhouden en onder vuur nemem. Wit kon geen vorderingen meer maken en dus werd een logische remise overeengekomen. Tobias kwam op bord twee goed uit de opening, en zijn dame kwam op b7 de zarte stelling verstoren. Zart maakte dan een fout waardoor hij een pion verloor, en koos dan voor een afwikkeling naar een Tppp vs. Lpp eindspel. De zwarte pionnen wren te zwak een wit won het eindspel zonder veel moeilijkheden.
Op het eerste bord kreeg Wout een gevaarlijke aanval over zich heen. Hij verloor een handvol pionnnen en probeerde in een dame en toren eindspel een fort te maken. Toen de dames echter geruild werden was het afgelopen voor hem.
Een gelijke stand dus met alleen de partij van Luc op bord drie nog bezig. Hij had lange tijd een goede stelling, maar ergens rond de tijdscontrole kon wit plots doorbreken op de damevleugel. Het zag er dan naar uit dat zwart de partij zou verliezen, en dat dus ook de match verloren zou zijn. Om onverklaarbare redenen ruilde wit echter de torens af, waardoor er een eindspel met ongelijke lopers overbleef. Wit probeerde dit nog even te winnen, maar zwart bracht het eerste matchpunt binnen zonder verdere problemen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *