Als er in Brasschaat vandaag een trofee moest uitgereikt worden voor de kortste en langste partij, won SKOG 6 met verve…

Het moet iets van 14u20 geweest zijn toen Bert op bord 2 op knappe wijze als eerste het volle punt binnenhaalde. 1.e4 d6 2.d4 Pf6 3.Pc3 c6 4.Pf3 Pd7 5.Lc4 h6 6.e5 dxe5 7.dxe5 Pg4 8.e6 Pe5 9.exf7+ 1-0.

Ruben moest op bord 4 een stuk inleveren maar kreeg hiervoor compensatie in de vorm van een gevaarlijke vrijpion. Toen deze onschadelijk gemaakt kon worden werd het materiaalvoordeel door de tegenstander omgezet in winst : 0-1.

Gert had op bord 1 aanvankelijk weinig moeite om gelijke tred te houden met zijn tegenstander. Tot die de zwarte koningsstelling openbrak na een onnauwkeurigheid van Gert. Gelukkig vergat hij vervolgens door te duwen en kon zwart nog net op tijd alles verdedigen. Even later werd remise overeengekomen : 1/2-1/2.

Mart speelde op bord 3 een ware marathonpartij. Hij verloor vroeg in de partij een kwaliteit, maar slaagde erin zijn stukken actief te positioneren en zorgde voor heel wat dreigingen. Maar zijn tegenstander verdedigde alles secuur. De partij eindigde in mineur toen Mart rond half acht met zijn dame een vegiftigde toren sloeg en vervolgens mat gezet werd : 0-1.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *