Vooraf hadden we gehoopt tegen Deurne 1 te scoren, maar al weken vooraf was duidelijk dat we qua Elo tekort zouden schieten. We moesten immers met twee reservespelers aantreden, voor de zoveelste keer dit seizoen trouwens. Tot overmaat van ramp kwam daar nog eens een forfait bovenop. Dat forfait kostte ons uiteindelijk een belangrijk punt, want ondanks onze achterstand in Elo hielden we Deurne op een onverhoopte 4-4. Helaas geeft het forfait dan de doorslag en krijgt Deurne de punten. Omdat Brugge 2 won en Oostende 1 gelijk speelde, moeten we in de laatste ronde winnen en Oostende moet verliezen. We hebben dus nog slechts een waterkans op het behoud.
De match dan: Tomas speelde een fraaie partij tegen Jan Rooze, met vooral tegen de tijdscontrole een beklijvend spektakel. Rooze offerde materiaal en zette de witte koning in zijn blootje, maar Tomas counterde gevat, behield het overzicht en won. Pascal en Bart verloren daarop hun partij tegen resp. Daniel Sadkowski en Semen Menyeyevtsev, maar op de laatste vier borden kantelde de match. Patrik maakte mooi remise tegen Marcel Van Herck, die zijn toevlucht moest nemen tot eeuwig schaak om niet minder te komen te staan. Nikolaas zag zijn aanval mislukken, verloor een pion maar hield een eindspel van toren en ongelijke lopers makkelijk remise. Roger leek in het middenspel wat minder te staan, maar omdat er weinig aan de hand was, stelde hij remise voor. Zijn tegenstander weigerde maar met paard en zware stukken maakte hij een tactische fout. Winst voor Roger dus. Jan speelde tegen Robert Schuermans een degelijke partij. Hij kwam beter uit de opening en kreeg de kans de dames te ruilen. In het eindspel gaf hij een pion voor positionele compensatie. Toen hij zijn pion terugwon, in een eindspel van T+L tegen T+P, leek de remise in de maak, maar in een poging die uit de weg te gaan, overzag Robert een combinatie die hem het paard kostte.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *