El Capitán leed schipbreuk met de haven in zicht. Na een opening zonder inspiratie stond hij al slecht, later zelfs verloren.Een lichtpuntje bleek een toreneindspel van Toren tegen Toren plus twee verbonden vrijpionnen, dat El Capo veertig jaar geleden noopte tot het aanschaffen van het desbetreffende Chéron eindspelboek, en waarmee hij toen een remise voor de poorten van de hel wegsleepte. Nu ging het ook die richting op, er kwam nadien een theoretische remise van T tegen T+pion op het bord. Iedereen verwachtte remise, il Capitano incluis. Op de 72ste zet tastte hij echter grandioos mis en werd het een pijnlijke nederlaag. Gelukkig hadden zijn matrozen de slag om Burcht al gewonnen:
– eerst Lino, die twee pionnen pakte in een variant die de tegenstander niet goed beheerste. Met secuur spel bouwde onze populaire vechter dit uit tot een stuk meer plus koningsaanval: 1-0 voor ons!
– Dries deed het eveneens met grote klasse: de aanval was van het hoogste niveau, geen verdediging mogelijk: 2-0 !
– Jan moest wat harder werken. In een wat penibele stand fokte hij opeens een vrijpion die doorliep naar de 7de rij plus goede stelling, en blies meteen het kaarsje uit: 3-0 !
– en, zoals jullie al weten, verzwakte El Capitán dit tot een acceptabele 3-1 overwinning. Hoogste tijd om hem te kielhalen!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *