Nog voor de match begon, was het al spannend: Nils moest zondagochtend van Slovenië terugkeren, Jan had een vroege vlucht vanuit Lissabon. Patrik was daarom opnieuw stand-by en dat bleek nodig. Nils moest ziek afblazen. Jan was er wel bij, maar met een slechts een paar uur slaap achter de rug overheerste het zombiegevoel. En dat bleek ook op het bord. Gent was qua Elo sterker en won verdiend met 5,5-2,5.
– Tomas won zijn eerste partij op een technisch knappe manier. Dame tegen toren en vrijpion, het lijkt simpel, maar altijd is er het risico op een vesting. Tomas manoeuvreerde zijn stukken geduldig naar hun ideale positie en won verdiend.
– René had met wit geen verhaal tegen zijn sterkere tegenstander. Uw verslaggever zag de details niet, maar achteraf wist René te vertellen dat de wet van de sterkste gold.
– Constantin kwam later maar dat stoorde hem blijkbaar niet. Hij zetten een eindspel van toren en twee lichte stukken tegen twee torens op het bord, behield het initiatief, neutraliseerde alle dreigingen op de koningsvleugel en won na afwikkeling het toreneindspel.
– Pascal koos voor een scherp openingsopzet dat uitmondde in een complexe stelling met kansen voor beide partijen. In tijdnood kon hij remise maken via eeuwig schaak, maar dan moest hij nog één juiste schaakzet doen en die was er te veel aan.
– Bart maakte verdiend remise, maar ook hier zag uw verslaggever er weinig of niets van.
– Nikolaas verloor snel een pion in de opening en hoopte in het toreneindspel een half punt te redden, maar met nog een pion minder zat dat er niet in. Zwart zette zijn voordeel feilloos om.
– Jan kwam beter uit de opening, maakte vervolgens een rekenfout die hem een pion kost en won die met een combinatie (rekenfout van de tegenstander) terug. De stelling bleef gelijk, maar een tweede rekenfout werd zwart fataal.
– Patrik had lange tijd uitzicht op remise, maar in een gesloten stelling tastte hij mis, waardoor zwart een pion won. Wit probeerde de zaak op allerlei manieren te redden, maar liep uiteindelijk mat.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *