Na drie opeenvolgende nederlagen, waren de verwachtingen laag gespannen naar aanloop van de match tegen coleider Jean Jaurès 1. Er was één lichtpunt: voor het eerst konden we optreden in onze basisopstelling. En kijk…
Bart was het eerst klaar op bord 6. Na een zeer onorthodoxe opening stelde de tegenstander remise voor wat Bart – gezien het eloverschil – graag aannam. Dan was het even wachten op de volgende uitslagen. Jan verknoeide ontgoocheld een remise-toreneindspel en even later kon ook Constantine de stukken opbergen. Op borden 2 en 3 hielden Tomas en René hun tegenstander zeer knap op remise. Daarmee was de tussenstand 1,5-3,5, maar op de drie resterende borden zag het er allemaal veelbelovend uit. Nils verzilverde zijn stellings- en tijdsvoordeel op zet 40 naar een schitterende overwinning en tegelijkertijd combineerde Nikolaas zijn tegenstander naar huis. Met 3,5-3,5 op het scorebord leek Pascal een beter maar complex eindspel in te gaan. Pascal vond echter geen winstvariant (en dat doen de schaakengines achteraf ook niet) waardoor de match op een onverhoopt 4-4-gelijkspel eindigt.
In de stand kruipt SKOG 1 naar de tiende plaats. Wie zien ook dat allevier onze tegenstanders tot nu toe uit de eerste helft kwamen. SKOG 1 heeft terug hoop!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *