In onze briefing een paar dagen voor de ontmoeting met Machelen 2 schreef ik dat als het waar was dat mijn tegenstander zou geboren zijn op 5 december 1921, ik eens flink in mijn haar zou krabben. En ik heb dus gekrabd. Buiten verwachting verliep alles nogal vlot, op een zeldzame fluim na die achteloos aan de achterzijde van een mouw werd weggemoffeld (gelukkig de zijne, maar ik word zelf ook een dag ouder en het kan zijn dat ik me dat misschien verbeeld heb), en een dwingende oproep met luide stem aan mijn adres om plaats te nemen omdat het aan mij was om te zetten, een oproep die ik wel erg hooghartig aan mij liet voorbijgaan en er een extra wandelingetje van een minuut bijlapte. Er zullen warempel nog weinig 90-plussers rondlopen in Schaakland die bij ons in Mortsel die dertig of meer trappen-zonder-leuning omhoog klauteren. Samen telden we 163 jaar! Machelen 2 stond hoog in de rangschikking, met twee maal een 8-8 en een keer 12-4 maar hun bezoek aan Skog 4 was er te veel aan, een nul over de hele lijn. Heidi won een stuk vanuit een Caro Kann, maar wint daar tot haar lichte frustratie weinig of geen elopunten mee omdat het jongetje maar 1200 punten telde, Jef weigerde een remise (!) met een pion meer, en terecht, en moest aan het eind alleen maar even opletten, net als in stap 2, dat hij geen pat zette. Mijn tegenstrever had mijn respect, want als je op die leeftijd nog ongeveer mijn elo hebt, zal je er vroeger wel een pak meer gehad hebben. Maar ik won met een tactisch grapje een stuk op zet 17 in een soort Grünfeld, en Rudi overleefde a hell of a battle in het diepe middenspel na een ruilfrans, en kon dan het laken naar zich toe trekken. 4-0 is beter dan verwacht, al hadden we wel voorzien dat we de ontmoeting zouden kunnen (moeten) winnen. En omdat we al aan kop stonden, blijven we dat soeverein, voorlopig. Wel lijkt het dat om een of andere toevallige kalenderreden, wij de zwakkere broertjes van de reeks 5F al ontmoet hebben en dat het zware werk aan het eind van het seizoen ligt te wachten. Beide voetjes op de grond, dus. Volgende keer reist Guy van Habberney mee naar Mechelen, in plaats van Jef. IC-Master, op welk bord moet Guy spelen ?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *