De zart-spelers van SKOG 3 waren beiden vrij vlug klaar deze ronde. Tobias op bord twee speelde een partij waar vanuit de opening al de meeste stukken werden geruild. Het eindspel waaring geen van beide partijen zwaktes had werd een logische remise. Guy speelde op bord vier een partij waaring de stelling volledig werd dichtgeschoven, en zowel voor wit als voor zwart was er geen goede manier om door te breken. Op het eerste bord had Wout met een tactische operatie in de opening al een pion gewonnen—daarom ook dat de anderen niet te veel risico namen—en maakte het resulterende eindspel vlot af.
Luc, tenslotte, had een stelling waarin hij enige druk had tegen de zwarte koning, maar geen onmiddelijk, doorslaande aanval kon vinden. Omdat hij normaal gezien zelf nooit gevaar liep bleef hij proberen een doorbraak te vinden. Toen sloeg het noodlot echter toe: wit ging volledig de mist in en verloor uiteindelijk in een slechte stelling op tijd. Een gelijkspel dus, en SKOG 3 blijft in de midddenmoot van het klassement hangen. Spijtig, want deze match hadden we moeten kunnen winnen. Volgende keer beter.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *