De laatste tegen de nummer 2 in de stand. Op papier leek het dus een moeilijke namiddag te worden voor SKOG 6…

Matthias op bord 4 had er zin in. Hij trok met al zijn manschappen richting vijandelijke koning en werd een handje geholpen door zijn jeugdige tegenstrever, die een aantal basisregels (ontwikkelen, rokeren etc.) aan zijn laars lapte. Al snel had hij te weinig stukken om de koning te blijven verdedigen: 1-0

Mart ging op bord 3 een T+P eindspel in met 2 pionnen meer. Toen hij één van zijn pionnen moest inleveren leek het nog even moeilijk te worden, maar een verlossend vorkje besliste de partij alsnog in zijn voordeel. 1-0

Paul bouwde op bord 2 met zwart een solide stelling op. Beide partijen hielden elkaar mooi in evenwicht. De logische remise werd ‘overeengekomen’ met zetherhaling. ½-½.

Gert kwam goed uit de opening en offerde een pion in ruil voor een open lijn. Dit resulteerde in een geweldige aanval waarbij de zwarte koning naar het midden van het bord gedreven werd. Zwart zag in tijdnood geen redding meer en gaf op. 1-0.

Een onverhoopte 3,5-0,5 overwinning dus. Dit proeft naar meer voor de rest van het seizoen …

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *