Artevelde 1, laatste in de stand, kwam verzwakt op en leek Elogewijs dan ook een vogel voor de kat. Maar Elo zegt lang niet alles. Tot een uur of vijf was het op de meeste borden dan ook niet duidelijk hoe de match zou aflopen. Maar vanaf dan ging het plots snel. Uw verslaggever had het te druk met een complexe stelling om veel van de andere stellingen te kunnen zien. Feit is wel dat Constantin 45 minuten na het startschot binnenkwam en zowat een uur later het eerste punt binnenrijfde. Tomas volgde zijn voorbeeld en ook Nils (pionnetje winnen, offer weerleggen) scoorde probleemloos. Dan was het even wachten. Al een tijdje probeerde Pascal compensatie te zoeken voor pionverlies en ook Bart stond er niet zo goed voor. Jan had vroeg in de opening een pion gewonnen, maar kreeg een stukoffer en een forse koningsaanval over zich heen, waarbij zijn dame voortdurend leek te worden gevangen. Nikolaas probeerde dan weer ijzer met handen te breken.
Een uur later stonden de eindcijfers echter op het bord. René zette een overwegende stelling rustig om in winst, Nikolaas berustte in remise en Bart kreeg tegen de gang van het spel in een gewonnen eindspel cadeau. Pascal slaagde er niet in zijn stelling te redden en verloor als eerste en enige van onze ploeg. Tegen dan was de match wel beslist. Jan boog de aanval tegen zijn koning af naar een eindspel met D+2L tegen 2T+L+P. Jan liet zijn stukken goed samenwerken, waardoor beide torens al gauw sterker bleken dan de dame en vlak na de tijdnoodfase won hij via een tactisch grapje een stuk. Zwart hoopte nog te kunnen afwikkelen naar een eindspel K tegen K+L+P, maar daarvoor stonden er nog te veel pionnen op het bord. Eindstand: 6,5-1,5.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *