Een drukke dag in Mortsel, en dat kwam niet alleen door de schakers. Er was een theater-voorstelling voor kinderen die allemaal erg vrolijk waren, zoals kinderen dat verondersteld zijn te doen. En waarschijnlijk omdat ze het schaakspel niet hebben geleerd…
Het was niet het zoeken naar een parkeerplaatsje wat onze tegenstrevers ophield. Nee, erger nog: hun wagen waarmee ze vanuit Gent de expedie naar Mortsel zouden ondernemen, was weggesleept! Daar sta je dan. Ze konden nog net op tijd een nieuwe wagen plus chauffeur vinden, en met nog slechts 8 minuten voordat al hunne vlaggen zouden vallen, betraden ze ons lokaal.
Om 16:00 was Capitan als eerste klaar. Een kleine misrekening van een doorslaan-variant met een geniepig truukje was meteen fataal.
Dries had ook een juweel van een stelling. Met zijn vrolijke stijl schoot hij grote gaten in de stelling van de vijandelijke koning.Als buit hield hij daar een volle toren aan over: over en uit!
Lino kreeg een zeer complexe partij voor zijn kiezen. Hij won weliswaar een pionnetje, koesterde dat met een uitmuntende verdediging, terwijl hij de vijandelijke dame bijna insloot. Heel nauwkeurig strooide onze voorvechter met tussenzetten en dreigingen. Dat werd de tegenstrever fataal, tegen zoveel geweld was hij niet opgewassen.
Jan zette een evenwichtige partij neer, tegen een jong maske (11 !), die verrassend goed speelde. Pas in het verre eindspel, met een pion minder in een dubbel-toreneindspel, taste ze mis door alle torens te ruilen. Het resterende pionneneindspel was elementair gewonnen. Nou ja, als je zo jong bent, zijn er natuurlijk nog onderdelen in de schaakkunst die enig huiswerk behoeven. Ik voorspel haar een grote toekomst!
Vier-nul dus, we staan weer tweede!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *