De eerste ronde van de IC leidt voor onze eerste ploeg vaak tot een nederlaag, maar tradities zijn er om gebroken te worden. De 4-2 zege tegen Brasschaat 2 was meer dan verdiend.
– Bart (1) is met wit heel moeilijk te kloppen en dat bewees hij ook vandaag weer. Hij won zelfs een kwaliteit maar zijn tegenstander had diep genoeg gerekend om te weten dat hij die terugwon. Er gingen veel stukken van het bord en de stelling werd snel remise.
– De tegenstander van Pascal (2) zie bij de analyse dat hij bijna geen enkele zet van zijn tegenstander voorzien had. Dat betekent in de regel het sein voor veel complexiteit, iets waar Pascal wel weg mee weet. Dat de partij remise werd, mag dan ook een mirakel heten. Wit had een ver opgerukte pluspion en het loperpaar voor de kwaliteit, maar zwart vond de juiste verdediging om af te ruilen naar een eindspel met lopers van ongelijke kleur. Wits pluspion stelde daarbij niet veel voor.
– Ook Nikolaas (3) stelde het publiek niet teleur. De opening leek voordeel op te leveren voor hem, maar ook hier kwam een bijzonder ingewikkelde tactische stelling op het bord. Beide spelers deden hard hun best om te combineren. Toen zwart met een verrassend torenschaak een toren leek te(rug) te winnen, koos Nikolaas voor dameoffer in ruil voor T+L+P. Dat bleek genoeg voor de winst.
РEen maand over vier niet schaken had Jan (4) geen goed gedaan. Al na zes zetten moest hij een pion ̩n de rokade inleveren. Hij zocht compensatie met een verre koningsaanval, maar kon niet beletten dat wit de stelling openbrak, zodat zwarts koning erg kwetsbaar werd. Maar dan was het aan wit om wat te aarzelen, waardoor zwart op dameruil wist aan te sturen. Wit had geen zin meer in een lastig eindspel en het werd remise.
– Dries (5) had voortdurend het initiatief in een halfopen stelling. Zwart probeerde tegenspel te creëren via een centrale vrijpion, maar wit had voldoende doorgerekend om te zien dat hij eerst kwam. 1-0
– Lino (6) kreeg al na enkele zetten een remisevoorstel en zei daar na overleg met de ploegkapitein niet nee tegen. Met zwart hoef je zo niet meteen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *