SKOG II is goed begonnen aan het nieuwe Interclub seizoen, met een overwinning tegen het iets sterkere Hoboken 2. Tobias was op bord 1 als eerste klaar. In een Oude Steinitz variant van het Spaans speelde hij niet de beste zet, waardoor al vlug de meeste stukken van het bord gingen. Met een perfect symmetrische pion-structuur was een snelle remise het resultaat. Op bord twee kon invaller Wout met de torens via de e-lin naar de tweede rij komen, wat hem een stuk en de partij opleverde.

Rudi had na de opening een dynamische stelling op het bord, waar zwart met pionnen op e5 en f5 controle in het centrum had, maar wel een verzwakte koningsstelling had. Wit begon een aanval tegen de zwarte koning, maar verloor dan plots door een tactische fout een kwaliteit, en werd dan pardoes mat gezet. Alle hing dus af van het resultaat van Carlo op bord vier. Ook hier was een stelling verschenen waarin wit ruimtevoordeel had in het centrum, maar zwart een sterk paard op c4 posteerde. Zwart won dan met een tactisch trucje een pion, waarna de witte stelling volledig in elkaar stortte. Op het einde had zwart nog maar te kiezen uit verschillende winsten.

Uiteindelijk hebben we de eerste ronde dus gewonnen met 2.5–1.5.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *