In de voorlaatste ronde moeten twee ploegen tegen elkaar spelen die bovenaan in het klassement staan en eigenlijk liever niet zouden promoveren. Een snelle 2-2 zou dan misschien verwacht kunnen worden, maar hoewel het uiteindelijke resultaat wel gelijkspel was werd er hard voor gevochten. Dat was vooral het geval op bord twee, waar Jan een bijzonder wilde partij speelde. Beide spelers offerde het ene stuk na het andere, maar toen de rook van het slagveld optrok bleek zwart in een lopereindspel een hoop pionnen voor te staan. Wit zag de hopeloosheid van de stelling in en gaf op. Minder goed verging het Carlo op bord vier. In een zware stukken eindspel kreeg hij uiteindelijk zijn torens op de tweede rij, maar ondertussen waren de witte torens ook binnengevallen op de zevende. Wit bleek net iets sneller te zijn met mat geven.
De partijen op borden 1 en 3 eindigden op hetzelfde moment in remise. Rudi leek hel de partij een klein voordeeltje te hebben, maar naarmate meer en meer materiaal geruild werd werd het moeilijk om nog vooruitgang te boeken. Tobias maakte een paar grote fouten in de opening, maar zwart miste de beste voortzetting. Wit kon alles nog net verdedigen en met een doorbraak op de dame-vleugel voldoendetegenspel krijgen.
In de laatste ronde speel SKOG 2 nog een rechtstreeks duel tegen Deurne 2 voor de derde plaats. Voor de eerste plaats in de reeks is het ook nog spannen, want de topfavoriet Dendermonde heeft verrassend verloren. Daardoor staat Schaakkring Paul Van Herck ondanks het gelijkspel, en misschien een beetje tegen hun zin, met een punt voorsprong op kop.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *