KASK, de Koninklijke Antwerpse Schaakkring, verhuist geregeld van locatie voor de Interclub en helaas is dat niet altijd een goede zaak. Volkshuis Beautiful Planet mag dan wel een mooie naam hebben en men doet z’n best om het rustig te houden, rumoer en schemerlicht zijn niet de beste vrienden van schakers. Toegegeven, de club kan het ook niet helpen dat er plots een betoging plaatsvindt voor de deur, en ook de thuisspelers hebben er last van.
Tot daar een lange inleiding die zou kunnen leiden tot een hoop excuses om een nederlaag te verbloemen, maar het tegendeel is waar: SKOG1 won vlot en verdiend met 2-4 en handhaaft zich in de subtop van het klassement. Jan en Dries wonnen al gauw door fouten van hun respectieve tegenstanders combinatorisch af te straffen. Lino goot beton over zijn stelling, goed voor remise, en invaller Quinten, die al lang niet meer had gespeeld, deed hetzelfde. De remises van René en Nikolaas waren feller bevochten. René kon in een aanvalsstelling met betere kansen eeuwig schaak moeilijk uit de weg gaan. Nikolaas had kansen om een ongelijke-lopereindspel met een pluspion te winnen, maar hij koos een plan dat tot remise leidde. Ongetwijfeld een boeiende stelling om tijdens een clubavond te analyseren.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *