SKOG 5 moest het, net als de eerste ploeg, opnemen tegen KASK. Er werd gespeeld in een café op het de Conincksplein, dat blijkbaar in de namiddag voorbehouden was voor alleen schakers. In alle rust schaken dus… tot een manifestatie op het plein voor vervelend achtergrondlawaai zorgde…

Mart op 2 had toen al een geweldige stelling op zijn bord getoverd. Net als in het clubkampioenschap maakt hij in de interclub gehakt van zijn tegenstanders. 1-0 en 5 op 5. Bijzonder knap resultaat!

Ruben voerde op bord 4 de opdracht die hij meegekregen had (niet te snel spelen en alles goed bekijken alvorens te zetten) perfect uit, al kreeg hij hier en daar wel wat hulp van zijn tegenstander. 1-0.

Op bord 3 verscheen er een complexe siciliaan op het bord. Jeremy slaagde erin om een aantal penningen in de stelling te krijgen. Een aantal witte stukken kon niet meer bewegen en zwart buitte dit geduldig uit. 1-0

Gert op 1 won vrij snel een pion op b2 en ging vervolgens op jacht naar de pion op c3. Wit kon die nog net verdedigen, maar dit liet zwart toe om zijn stukken op de best mogelijke velden te krijgen. Toen een tweede pion sneuvelde en er kon afgewikkeld worden naar een pionneneindspel was de rest een koud kunstje. 1-0.

Een droge 4-0 overwinning dus. Met 3 overwinningen en 2 nipte nederlagen kunnen we al bij al tevreden de winterstop in.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *