SKOG 2 kreeg bezoek van Dendermonde, de ploeg die samen met ons aan de kop van het klassement stond, en veruit de ELO-favoriet in reeks 4F. Dat ELO-verschil bleek uiteindelijk minder door te wegen dan verwacht kon worden. Alleen Jan, op bord twee, werd vanuit de opening weggespeeld. Een sterk wit loperpaar hield vanop de dame-vleugel de koning in het midden vast. Zwart probeerde er nog uit te komen door een kwaliteit te offeren, maar het mocht niet baten. Rudi was al eerder klaar. Hij had na de opening ruimte overwicht, maar geen mogelijkheid om door te breken; remise dus.
Op het eerste bord, waar het ELO-verschil het grootst was, kwam Tobias goed uit de opening. Zwart zette een minderheids aanval in op de damevleugel, maar de witte koningsaanval was sterker. Uiteindelijk wist zwart de aanval te stoppen door de dames te ruilen, maar moest wel een iets mindere positie in het eindspel toelaten. Dat eindspel werd remise gegeven, omdat het leek dat Carlo zou gaan winnen op bord vier. Hij had een aanval ingezet tegen de witte koning, die lang gerokeerd had. De dame nam de pion op a2, dan een kwaliteistoffer op d2—maar de witte koning glipte weg naar g1. Uiteindelijk kreeg zwart de kwailteit terug en kwam in een dame-eindspel met een extra pion terecht. Het bleek echter niet mogelijk alle pionnen te verdedigen en tegelijkertijd uit de schaken van de witte dame te lopen, dus ook deze partij werd remise.
Zo verloren we dus met het kleinste verschil: 1½–2½. Het goede nieuws is dat daarmee het promotiegevaar definitief afgewend lijkt.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *