Tegen een sterk Geel 1 kon onze eerste ploeg op geen enkel moment een vuist maken. De 5-1 nederlaag weerspiegelt dan ook de krachtverhoudingen, met een zesde bord dat quasi evenveel Elopunten had als ons eerste bord.
Bart (1) werd positioneel vakkundig weggeschoven door Belgisch kampioene Hanne Goossens. Pascal (2) kon wel een vuist maken, stond op een bepaald moment ook goed, maar trok tactisch aan het kortste eind. Nikolaas (3) had al zijn creativiteit nodig om een mindere stelling te houden, maar dat deed hij alweer heel goed. Jan (4) offerde in het middenspel een pion om een doodgelopen aanval aan de gang te houden, leek daarna een dame-eindspel te kunnen houden, maar zijn tegenstander koos het juiste plan naar de winst. Dries (5) ging in de opening in de fout, verloor de greep op de stelling en uiteindelijk ook materiaal. Wout (6) behield in een ingewikkelde stelling het overzicht en werd daarvoor beloond met remise.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *