De leider op bezoek, evenwel niet op z’n sterkst, daar moest dus een matchpunt in zitten. Helaas lukt het net niet. We verloren met het kleinste verschil.
Bart (1) speelde een goede partij waarin de scherpste zetten de beste waren, maar op het cruciale moment speelde hij net iets te terughoudend. Zwart profiteerde optimaal en won. Jan (2) kon al na een zet of zes het openingsvoordeel van zijn tegenstander neutraliseren tot een salonremise, maar koos voor een kansrijkere stelling. Het spel ging wat op en af, beide spelers hadden ook veel tijd nodig en uiteindelijk wist zwart af te wikkelen naar een dame-eindspel met een pion meer. Dat bleek technisch en qua tijdverbruik iets te lastig. Remise. Dries (3) kwam beter uit de opening door o.a. de vijandelijke koning te derokeren, maar al gauw werd het een scherpe partij met veel tactische mogelijkheden. Dries behield het overzicht en won. Pascal (4) gaf een gambietpion, verloor een niet-gambietpion en gaf na verloop van tijd geen cent meer voor zijn stelling. Net dan raakte wit de pedalen kwijt. Zwart manoeuvreerde handig met dame en paard. Toen wit met een pionzet remise voorstelde, zag zwart een mooi mat in vier. 0-1 dus. Intussen had Tobias (5) verloren, maar van die partij zag uw verslaggever niets. Uiteindelijk moest de partij van Luc (6) bij ene 2,5-2,5 stand beslissen over de einduitslag, maar vroeg stukverlies ontnam onze ploeg die hoop. Luc zocht en vond wat tegenspel, maar dat volstond niet om het stuk te compenseren.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *