Hoboken 3 brengt tot nu toe telkens drie jeugdspelers mee. Elke ronde, en hoewel ze (dus) altijd de underdog zijn slagen ze er in om meer dan behoorlijke resultaten te boeken. Met enige medewerking van onze skog3 deden ze dat nog eens dunnetjes over. Ik mocht op bord 3 met wit tegen leeftijdsgenoot Huysmans, normaliter moet dat scoren naar 1-0. Maar ikke in een dipje moest uiteindelijk onbegrijpelijker wijze berusten in een remise. Ergens moet ik vijf keer een winst gemist hebben, vermoed ik, ik durf het gewoon de eerste drie dagen niet in de machine steken. Ondertussen had Jeroen op 1 verloren van Matthias Goddé, dat kan natuurlijk altijd. Gelukkig waren er getuigen, want die loebassen hadden de zaal verlaten zonder boe of ba, en niemand wist de uitslag. Toen dat rechtgezet was won Yannick huizenhoog op 4, gelukkig hebben we daar nog altijd een certitude. De einduitslag hing dus van Rudi af. Dat werd een pijnlijke aangelegenheid omdat elke kiebitzer of commentator van oordeel was dat het er nu toch echt wel goed uit zag, spijtig maar ja, de winst was ook daar te moeilijk. Maar ook dan bleek de remise niet te lukken en we verloren de ontmoeting zelfs nog met 1.5-2.5
Het is te gek om los te lopen, vorige keer verloren we ook met 1.5-2.5 (in Lier) maar vanaf nu moeten wij ons echt gaan bezig houden met een Marshallplan om de degradatie te ontlopen. Echt waar, wij spelen in een reeks waar je kan degraderen, daar hadden wij sinds augustus nog geen moment bij stil gestaan, integendeel ! En dat plan bestaat er in de eerste plaats in om bord 3 eens te zien winnen in gewonnen stellingen en liefst nu al, bijvoorbeeld drie keer na mekaar. Met een flinke rugdekking er bij op vier zal dat dan wel lukken zeker ? Volgende keer moeten we naar de Limburg, ik geloof daar bij die ploeg met die drie kinderen uit één familie. Ik begin best maar al met een paternostertje te bidden, ik heb zoals bekend toch veel tijd, of misschien eens een noveen, (voor onze jeugd : bekijk Wikipedia), dat helpt misschien beter dan een zoveelste keer Mihail Marin’s English te beduimelen vanaf blz. 259. Geef toe : als je geweldig uit die openingen komt moet je er ooit wel eens iets mee doen, niet ?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *