Hoboken 5 had de eerste 2 ronden met dezelfde, sterke ploeg gespeeld. We verwachtten dan ook een moeilijke namiddag. Bij aanvang van de partijen bleek dat ze op borden 3 en 4 toch wel andere spelers hadden opgesteld.

Ruben kreeg al vroeg in de partij een stuk voor een pion, maar gaf niet veel later twee pionnen terug. Toen de partij (mogelijk) leek te kantelen trok hij het laken alsnog naar zich toe met een mooie combinatie : 1-0.

Gerts tegenstander speelde op bord 3 de ruilvariant van het Frans wel heel passief. Bovendien liet hij zijn koning centraal staan, wat genadeloos werd afgestraft : 1-0.

Een halfje op borden 1 en 2 volstond dus om de overwinning binnen te halen; alleen zagen beide stellingen er redelijk verloren uit… dit werd niet veel later op bord 1 ook bevestigd : 0-1.

Mart op 2 verdedigde intussen zijn stelling met man en macht tegen een tegenstander met 250 elo meer. Zijn tegenstander offerde een kwaliteit om de stelling te breken en dit bleek achteraf ook het juiste plan. Alleen had hij maar 5 minuten meer voor 12 zetten en koos eieren voor zijn geld toen Mart hem een remise-aanbod deed : ½-½.

Een mooie overwinning en 3 op 4.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *