We hadden vandaag iets recht te zetten in Brasschaat, na onze nederlaag vorige week in Westerlo.

Gert was deze keer als eerste klaar. Hij won al vroeg in de partij een pionnetje, forceerde een dameruil, maar liet vervolgens een toren op de 7de rij toe. Hij moest een pion teruggeven, de stelling kwam terug in evenwicht en, vermits de zon scheen op de andere borden (op bord 4 opklaringen na donkere wolken) werd remise voorgesteld en aangenomen.

Ruben won op 4 op mirakuleuze wijze. Hij stond op een bepaald moment volledig kapot, een mat hing in de lucht, het was een kwestie van tijd, maar net op dat moment kreeg de tegenstander een ‘dipje’. Hij speelde zijn dame op een slecht veld, Ruben neutraliseerde het gevaar en nam over. Ruben blijft zo mooi op een 100% score.

Mart had geen medelijden met de verjaardag van Marie. Met een mooie combinatie won hij een toren en meteen de partij : 1-0.

Bert had het betere spel in een doorschuifvariant van het scandinavisch. Een aantal opeenvolgende schaakjes dwongen de witte koning richting zwart leger te wandelen. Dit moest slecht aflopen voor wit en dat gebeurde dan ook : 1-0.

Met een goed gevoel en een 5 op 8 de winterstop in.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *