Gemiddeld 2072 tegen 1943 ELO. Zo stonden de statistieken ervoor tegen Brasschaat 3. En de statistieken klopten ook, want we verloren deze match, maar wel met het minimale verschil: 3,5-2,5. Details beslisten over de uitslag.
Luc (6) moest als eerste de stukken terug in de doos stoppen; zijn tegenstander had zich goed voorbereid (‘hij kent mij te goed’, zei Luc achteraf) en koos na mistasten van wit het juiste winstplan. 1-0. Tobias (5) stond na de opening paraplu, kreeg enorme druk te verwerken in het middenspel, maar toen zijn tegenstander een paar te passieve zetten deed, nam de druk af. In het eindspel maakte Tobias nog eenvoudig remise. 1,5-0,5. Ongeveer op hetzelfde moment hing Jan (2) de bordjes gelijk. In een Spaanse stelling maakte zwart enkele principiële openingsfouten, waarna wit via een schijnoffer twee pionnen won en daarna ook nog een stuk. Zwart hoopte op eeuwig schaak of misschien meer, omdat de witte koning half in zijn blootje stond, maar al gauw bleek wit alles onder controle te hebben. 1,5-1,5. Net dan deed Bart (1) iets wat we niet meer van hem gewoon zijn: blunderen. In een minder toreneindspel met vier pionnen moest zijn tegenstander secuur spelen voor winst en waren er dus remisekansen maar zo ver kwam het dus niet. 2,5-1,5. Dan was het de beurt aan Pascal om de bordjes opnieuw gelijk te hangen. Zijn tegenstander wikkelde af naar een eindspel waarin hij dacht een gelijke stelling te forceren, maar wit had goed gezien dat zijn stukken veel beter samenwerkten. Zwart gaf nog een loper voor twee pionnen, in de hoop dat wit in een fel uitgedunde stelling niet meer genoeg materiaal zou hebben voor de winst, maar Pascal gaf niets weg. 2,5-2,5. Daarmee kreeg Dries de twijfelachtige eer om de eindstand vast te leggen. Hij kwam goed uit de opening, maar moest in het middenspel sterke druk toestaan op een van zijn centrumpionnen. Die druk vertaalde zich in een tactische afwikkeling waarin wit het beste rekende. Eindstand: 3,5-2,5. Goed verweer dus van onze ploeg, maar geen verrassing op basis van ELO.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *