Na enkele mindere matchen hebben we opnieuw aangeknoopt met de zege. Tegen KASK 1 werd het een onbetwistbare 2-4 overwinning. De zege lag al na vier partijen vast.
Jan (1) speelde een heel degelijke partij tegen de Grand Prix van de Siciliaan, waarbij wit van in de opening een weinig ambitieus opzet koos. Wit won wel een pion op de damevleugel, maar zwart won een centrumpion, nam het initiatief over en won na dameruil met een sterke koningsaanval.
Dries (2) kwam met licht ruimtevoordeel uit het middenspel, weigerde een remiseaanbod na dameruil en probeerde met een doorgeschoven pion op winst te spelen. Dat had ook moeten lukken maar in extremis miste hij een tactische wending en was remise het enige denkbare.
Pascal (3) kwam niet zo goed uit de opening, stond voortdurend onder druk maar creëerde complicaties waardoor de winst verre van duidelijk was. Net toen de remisehaven in het zicht was, gaf hij echter een stuk weg. Einde partij.
Nikolaas (4) profiteerde optimaal van wits slecht geposteerde loper, waartegen zwart enkel kon reageren door extra zwaktes te reageren. Toen de mist optrok, stond hij drie pionnen achter en was opgeven het enige.
Tobias (5) had het iets betere spel na een theoretische opening van 15 zetten, zag toen al dat de winstpunten vlot zouden binnenkomen en maakte remise.
Luc (6) had lang het betere spel, maar was toch voortdurend op stukkenruil aangewezen, waardoor remise logisch leek. Met een pionnenstormloop op de damevleugel behield hij het initiatief. Zwart dacht daarop materiaal te winnen met een schijnoffer, maar dat bleek een vergissing. Punt binnen, heet dat.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *