De duel der buren, zoals we onze match tegen Borgerhout zeker mogen noemen, zorgde tot nu toe altijd voor spannend wedstrijdschaak. Vandaag was dat niet zo. Een spijtig forfait zette Borgerhout al meteen op achterstand en onze poulains waren op haast alle borden scherper in de duels. Het resultaat: een toch wel verrassende 1-5 overwinning!
René (1) kwam met zwart nooit in de problemen, vond na stukkenruil initiatief op de koningsvleugel, na wederzijdse lange rokade, maar wit liet zich niet op een foutje betrappen. Remise.
Jan (2) speelde tegen Eric Aerts een bekende stelling uit de Caro-Kannverdediging die bijna geforceerd tot een toreneindspel leidde. Opvallend: drie jaar geleden kwam tussen beide spelers exact dezelfde stelling op bord en net zoals toen koos zwart niet het juiste plan. Wit werkte de klus technisch af en het eerste echte punt was binnen (na de forfaitzege van Bart op bord 3).
Pascal (4) en Tony Peleman speelden een wat onorthodoxe opening waarin de dames snel van het bord gingen. Beide spelers haalden allerlei spitsvondigheden uit en daarin trok wit, met een tactische wending, aan het langste eind.
Dries (5) trok op koningsaanval en leek lange tijd beter te staan. Wit wikkelde af om de druk te verlichten, gaf een pion met de idee die terug te kunnen winnen, maar dat plan bleek niet te kloppen en de partij ging verloren.
Luc (6) kwam een kwaliteit achter, maar vond daar uitstekende compensatie voor op de koningsvleugel. Zwart moest de kwaliteit teruggeven. Na nog wat scrimmages werd het remise.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *