Zonder kopman Herman, die blijkbaar een succesvolle nevenactiviteit als schaakcommentator gevonden heeft, trok SKOG5 met Paul op het eerste bord naar Noorderwijk. Die ploeg speelde vorig jaar nog in afdeling 4 en met een gemiddeld elo-verschil van zowat 260 punten weet je dat het dan moeilijk kan worden.
Uiteindelijk mochten we met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten:
Paul speelde een knappe partij tegen een sterke tegenstander. Het halfje bleef lang mogelijk, maar uiteindelijk verslikte hij zich in het eindspel in een vergiftigde pion. Niet nemen en een torenzet doen had de remise vezekerd, maar helaas: 1-0 op het bord.
Even later werd op borden 3 en 4 remise overeengekomen: zowel Rudi als Frank hadden licht betere stellingen laten wegglippen en kozen eieren voor hun geld. Zo stond het 2-1 voor de thuisploeg.
Ghislain bleef zich op het tweede bord lang verzetten, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor de genadeloze opmars van de zwarte pluspionnen.
3-1 verlies is nooit een goed resultaat, maar als alle spelers het gevoel hebben een goede partij te hebben gespeeld, kan (en zal) het enkel beter worden.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *