Met drie ploegen onderaan het klassement voor één plaats die recht geeft op behoud, wisten SKOG 1 wat haar te doen stond: winnen. Het liefst van al met 5-1, want dan zouden we mathematisch zeker zijn, maar een gewone zege gaf al een hoog percentage kans om niet te degraderen.
Bart (3, wit) begon het laatst aan zijn partij, maar was als eerste klaar. Na zijn ‘klungelpartij’ van vorige week vertrouwde hij het zaakje niet meer en dus werd het nog voor het middenspel remise. Strategisch natuurlijk niet slecht, als je weet dat de ELO-verschillen op andere borden te vinden waren.
Jan (2, zwart) maakte al snel in de opening gelijk. Net toen hij een poging ondernam om het initiatief over te nemen, haalde wit de angel uit de stelling en stelde remise voor. Na wat onderling overleg werd de vrede ook hier snel getekend.
Dries (5, wit) leek van bij de start over zijn tegenstander heen te walsen. Een ultrasterk veld voor zijn paard maakte in het middenspel het verschil. Zwart leek even het initiatief over te nemen op de damevleugel maar een zuivere paardvork en damewinst maakten abrupt een einde aan zijn aspiraties. 1-0
En dan gebeurden er twee zaken tegelijk: in een complexe partij had Pascal (4, zwart) de dame gegeven voor twee torens; elke speler had ook nog een paard en de stelling lag open. Vijf minuten dacht zwart na over zijn volgend plan, om vervolgens een volle toren in te laten staan. Bijna op hetzelfde moment ging de tegenstander van Luc (6, zwart) te enthousiast op pionnenroof. Door een simpel ‘uitschakelen van de verdediger’ haalde Luc een stuk binnen. Hemel en hel binnen één minuut, maar het belangrijkste was gebeurd: we stonden 3-2 voor. Daarop hield ook Nils (1, wit) het voor bekeken. De hele – positionele – partij had hij het initiatief en doorspelen voor winst had zeker gekund, maar Nils zei zelf dat het risico op een fout er ook in zat, zeker als je een jaar niet meer gespeeld hebt. Kortom, remise.
Het was dan nog de hele avond wachten op de uitslagen van Opwijk en DT Leuven. Laatstgenoemde bleek al gauw uitgeteld voor het behoud, maar wat zou Opwijk doen tegen Gent, de tweede in de stand? Met Gent weet je nooit. De club telt véél ploegen in de IC en afhankelijk van waar de noden zijn, kan er met nogal wat spelers geschoven worden. En laat het Gent uit onze reeks nu net geen belang meer hebben in de uitslag van de laatste match… De Gentse ploeg kwam dan ook verzwakt op tegen Opwijk, dat ei zo na de vereiste 1-5 zege binnenhaalde maar strandde op een 2-4. Daarmee redt SKOG 1 zich voor de tweede keer in enkele jaren tijd met één bordpunt verschil. Het went niet echt, maar het liep wel goed af.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *