Dit was een slotronde om niet snel te vergeten. Skog 3 stond voorlaatste met 6MP, 1 MP boven Deurne en gelijk met Lier dat echter 2.5 BP meer telde. Vermits 2 ploegen degraderen moesten we van die voorlaatste plaats weg geraken. Hoe ? Door om te beginnen zeker niet te verliezen, tegen Turnhout 1, een middenmotor en te hopen dat Deurne en Lier geen punten wonnen. Die beide ploegen moesten elk naar een titelkandidaat en dat zou nog heel belangrijk worden. Ik speelde tegen een jeugdspeler van 9 jaar, hyper zenuwachtig en speels ventje, dat zoals veel jeugdspelers bliksemsnel speelde, en oei oei met een Russische naam, dat voorspelde niet veel goeds. Toen ik na de opening en aan het begin van het middenspel geen voordeel had, met zwart, besloot ik dat kind te pakken waar jeugdschakers het kwetsbaarst zijn, in een eindspel. Een redelijk riskante beslissing, maar je moet iets doen voor je zaligheid. Het paardeneindspel met ieder 6 pionnen zag er wat verdacht uit voor mij, maar ik had een smerig valstrikje gespannen en de knaap liep er los in : 1-0 en een fantastische uitgangspositie.
Roger op 1 had een moeilijke tegenstrever, en bewoog hemel en aarde om de nederlaag te ontwijken, tevergeefs 1-1. Bedankt Roger dat je op bord 1 kon aantreden waardoor de overige spelers een bord lager konden spelen.
Patrick speelde op 3 tegen een sterke schaker, Vanlerberghe, maar had een sterk fort rond zijn witte koning, en zwart geraakte er niet doorheen 1.5-1.5.
Toen zaten we nog met Jeroen op 2, die een kwaliteit had gewonnen, maar wit had wel tegenspel. Ik nam toen de beslissing om Jeroen te suggereren op remise aan te sturen, een risico op verlies moest ten allen tijde vermeden worden. En zo geschiedde : 2-2. En nu bang afwachten wat de concurrentie deed. Het scheelde een haar. Zowel Deurne als Lier verloren slechts met het kleinste verschil 1.5-2.5 tegen veel sterkere tegenstanders, titelkandidaten. Als Lier een remise had gehaald in plaats van een verlies, zouden wij gedegradeerd zijn, dat was op het nippertje, goed gegokt maar slecht voor hartlijders. Ondertussen bleek dat PvH tegen Lier was verschenen met vervangers voor Gaston en Sam, zodat het nog perfect gekund had dat net daardoor Lier gelijk zou hebben kunnen spelen en wij waren gedegradeerd ……..

Skog 3 speelt volgend jaar nog in 4e afdeling, onder de naam skog 2. Maar met welke spelers, dat moet de club nog bekijken, tijd genoeg om zich daarover te buigen.
Bedankt ploeggenoten Jeroen, Rudi, Jan V, het was prettig samenwerken met jullie, bedankt voor jullie steun toen ik een serieuze dip in mijn resultaten kende, en ook dank aan onze reservespelers Ghislain, Roger en Patrick. die elk een keer invielen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *