Geel 2 had beide vorige ontmoetingen met 3-1 verloren. Toen speelde Ramin De Cocq op bord 1 en ook eens op bord 3. Vandaag speelde hij in 5e afdeling. Toen wist ik dat het hier moeilijk ging worden, die ploegen switchen met hun personeelsbestand alsof ze Dutch Shell in Nigeria zijn.
Jan naast mij zette met zwart op 3 een voortreffelijke Richter – Rauzer op (dat is een wat ouderwetse Siciliaan, jongens) en kwam goed staan, tot op het moment dat hij naar eigen zeggen met een paard op d5 schaakblind werd, en we moesten gaan achtervolgen.
Ik deed dat prima, weet je wel, wringen wroeten met wit, na een 1.c4 e5, een grote ruil op f6 en zwart blijft achter met f7+f6 en isolani h7, ik heb e3-f4-g3-h2 en ieder een toren, plus a en b pion.
Ik besta het om dit nog te verliezen, hoe slecht moet je spelen. Ik zal het morgen eens bekijken, of later nog. Ondertussen verloor Jeroen “kansloos” van wit, naar eigen zeggen met een “slechte Pirc partij”. Bleef uiteindelijk Rudi over om de eer te redden, wat hij prima voor mekaar bracht, vanuit een Hollandse opening met wit zonder g2-g3 en een zwart dame fianchetto. Rudi steekt tonnen tijd in zijn openingsbehandeling, maar het ziet er bijna altijd zeer behoorlijk uit.
Volgende keer, binnen vier weken, komen de Dalton brothers. Ziet er niet naar uit dat we zo maar kans maken op een 2-2. Je weet het maar nooit, plots begin ik te scoren, stel je dat eens voor.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *