Met op vijf borden meer ELO dan onze spelers had Gent 5 de beste papieren om de match winnen. Toch lukte dat maar nipt, met 3,5-2,5. Niet slecht voor ons, mochten de bordpunten ooit beslissend zijn, maar een nederlaag blijft een nederlaag.
René (1) kreeg het zelden gespeelde 1.Pc3 tegen zich. Dat leidde al gauw tot een onorthodoxe stelling met tegengestelde rokades en tweesnijdend spel. Wit leek lang voordeel te hebben, won ook een pion op de koningsvleugel, maar zwart had compensatie en profiteerde optimaal van de wat verzwakte koningsstelling van wit. Via een combinatie won hij de dame en de partij. 0-1.
Jan (2) koos voor een scherpe variant tegen zwarts Caro-Kann, maar overspeelde daarbij zijn hand en kwam minder te staan. Zwart won een pion en leek erg dreigend op te rukken met twee centrumpionnen, maar na dameruil kreeg wit wat compensatie. Die verdween echter meteen na verkeerd afwikkelen. 1-0.
Bart (3) koos in een scherpe stelling waarin wit het centrum beheerste voor een verkeerd plan. Daardoor wist zwart zijn paarden te activeren. Er ging een pion van het bord en ten slotte ook de kwaliteit. Over en out. 1-0.
Pascal (4) had misschien op meer aanspraak kunnen maken dan remise, maar de hele partij lang werd het evenwicht niet echt verbroken (‘saai’, zeggen ze dan in de wandelgangen. 0.5-0.5
Dries (5) stond de hele partij beter, won een pion en forceerde een eindspel met pionnen op beide vleugels en daarbij een sterke loper tegen een zwak paard. Toen zijn tegenstander per ongeluk de stukken omgooide, ontstond heel wat verwarring over de juiste stelling. Gelukkig was Patrick Van de Perre (Liga Antwerpen) arbiter van dienst om verdere chaos te vermijden. En Dries, hij won. 0-1.
Luc (6) leek een mooi initiatief te hebben op de koningsvleugel. De zwarte koning bleef lang onzeker in het midden maar met de bizarre zet Pf8 dekte hij alle zwaktes, terwijl hij zelf het initiatief overnam in het centrum. Wit zag zich genoodzaakt materiaal te offeren om niet snel ten onder te gaan, maar het bleek slechts uitstel van executie. 1-0.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *