SKOG 4 trok samen met SKOG 2 richting St-Niklaas. Met een gemiddelde van 200 ELO minder beloofde het op elk bord een moeilijke namiddag te worden…

Ruben pakte op een vol bord met zijn dame gretig een pionnetje op e6. Dat kon, want het was met schaak. Maar in plaats van daarna de dame direct terug te trekken naar veiliger oorden, bleef ze op het midden van het bord in haar blootje staan. Lang duurde het niet. Weg dame, weg partij.

Bert kwam vandaag Mart vervangen, verloor ergens een pionnetje en later nog eentje. Er werd afgewikkeld naar een eindspel met ongelijke lopers. De 2 centrumpionnen van wit waren echter te sterk om op remise te hopen.

Heidi moest met wit tegen haar eigen opening spelen. Ze ging een eindspel in met P+4p tegen L+5p Haar tegenstander kon een opgerukte pion op de damevleugel neutraliseren en vervolgens in het centrum zelf een vrijpion forceren, die dodelijk bleek.

Gert kon op bord 1 de eer redden, al kostte dat bloed, zweet en tranen. 2 keer werd een remise-aanbod vroeger in de partij geweigerd. In een P+5p eindspel volstond het om het zwarte paard op e7 op stal te laten om de zwakke c6 pion te dekken. De zwarte koning deed de rest en verhinderde dat de witte koning kon binnenkomen. Het witte paard galopeerde in alle mogelijke richtingen maar kon alleen maar vaststellen dat remise de enige juiste uitslag was.

Een zware nederlaag dus, maar ook een zware tegenstand.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *