SKOG 5 blijft verder schrijven aan het verhaal ‘net niet’. Vandaag trokken we naar Chesslooks Lier, waar de lokale zwaargewichten werden ingezet tegen onze collega’s van SKOG 4 en we dus ‘misschien wel, ‘eindelijk eens’, ‘onverhoopt maar oververdiend’ (vul zelf maar aan) gingen scoren.
Na een uurtje spelen zag het er goed uit en had iedereen solide tot beloftevolle stellingen bereikt vanuit vertrouwde openingen. Een captain/verslaggever begint dan spontaan te watertanden en te dromen van een perfect matchverloop. Helaas:
Op 1 verspeelde Herman in het middenspel een pion, waardoor het er even penibel uitzag, maar hij ‘kreeg’ die pion terug met een logische remise als resultaat: 0,5-0,5.
Even later kwamen we op voorsprong nadat de zwartspeler op bord 4 een incorrect paardoffer speelde. Ik moest even opletten om niet in een matnet te lopen, maar kon daarna eenvoudig het surplusmateriaal verzilveren: 0,5-1,5.
Net wanneer je denkt dat het niet meer kan mislopen, loopt alles plots mis. Op 3 verloor Rudi in een afwikkeling een stuk, maar had ook dan nog goede remisekansen met zijn vrijpionnnen. Na een blunder verdween er echter een volle toren en stond het weer gelijk: 1,5-1,5.
Op 2 speelde Ghislain (weer eens) de langste partij maar zag zijn offer weerlegd door secuur spel van de thuisspeler. Opnieuw een nederlaag. Opnieuw een baaldag. Wat doe je daaraan?
Volgende ronde winnen we toch gewoon!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *