Na de onvoorziene nederlaag tegen Opwijk was het voor SKOG 1 hoog tijd om punten te scoren. En tegen Brasschaat 3 lukte dat ook, zij het nipt.
René (1, wit) had een overwegende stelling die hij hoopte te verzilveren door de dame te geven voor twee torens en een pluspion. Helaas overzag hij dat een van beide torens kon geslagen worden door een loper. 0-1 dus.
Jan (2, zwart) moest heel wat tijd investeren in de opening. Met een vroeg en ongebruikelijk f4 in de Alapin was het zwart om een gepaste opstelling te zoeken, wat veel tijd kostte. Wit dreigde op de koningsvleugel, maar zwart pareerde vrij makkelijk en kwam na stukkenruil beter te staan. Met weinig tijd op te klok en nog niet zo duidelijke stelling stelde hij zich tevreden met remise.
Bart (3, wit) leek op remise af te stevenen, maar zijn tegenstander wees het aanbod af om vervolgens een verkeerd plan te kiezen. Bart maakte het snel af. 1-0
Pascal (4, zwart) offerde twee pionnen voor stukkenspel en initiatief. Er kwam een tactische stelling op het bord waarbij zwart zich als een vis in het water voelde. Wit verdedigde zich taai maar moest toch het onderspit delven. 1-0
Van de partij van Dries (5, wit) zag uw verslaggever enkel het eindspel met veel pionnen en ongelijke lopers. Het zag er gauw remiseachtig uit en ondanks nog een uur doorspelen van zwart werd het ook een puntendeling.
Quinten (zwart, 6) ging vlotjes voor de aanval maar die sloeg niet door. Resultaat: remise.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *