Licht ELO-overwicht hebben en toch zwaar verliezen. Het overkwam onze eerste ploeg alweer. Met nog twee matchen te gaan wordt het alles of niets.
René (wit, bord 1) maakte in een op het eerste gezicht minder toreneindspel. Op dat moment had Nikolaas (zwart, bord 2) al verloren, na kwaliteitsverlies in een openingsopzet dat er nochtans veelbelovend uitzag. Op dat moment stond Bart (zwart, bord 4) al een pion in het krijt zonder compensatie, maar via een tactische wending en een moeilijk eindspel van dame tegen twee toren en elk nog een licht stuk werd die partij toch remise. Jan (wit, bord 3) had het betere spel na de opening, maar koos toen voor een verkeerd plan dat zwart in een paar zetten de hele stelling cadeau gaf. Wits blunder in tijdnood zorgde alleen maar voor een versneld einde. Op dat moment had Dries (wit, bord 5) winstkansen zien versmelten in een eindspel met gelijke lopers, waarna Luc (zwart, bord 6) enkel nog voor de eer kon strijden, want de matchpunten waren voor Deurne. Helaas lukte ook dat niet. Resultaat: 1,5-4,5. Volgende keer beter!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *