Op papier was Deurne 2 ongeveer even sterk als SKOG 1, en ook op de meeste individuele borden waren de verschillen in sterkte beperkt. Op bord 1 resulteerde dat in een snelle remise voor Alain. Ook bij Tobias op bord 6 gingen er al snel veel stukken van het bord. Omdat geen van beide partijen enige zwakte had werd ook dat snel remise.
Op bord 5 had Yannick met zwart een geïsoleerde pion op d4 gekregen. Zijn tegenstander was echter te overhaast bij het aanvallen van deze pion, en verloor materiaal—en de partij—in de tactische afwikkeling. Ondertussen had Dries op bord 2 echter ook zijn stelling verkeerd gespeeld. Zijn tegenstander gaf de dame voor wat uiteindelijk een toren en twee stukken waren. Wit probeerde nog een aanval op te zetten met de dame, maar dat bleek niets op te leveren. De bordjes dus terug in evenwicht.
Op bord 4 was het ELO-verschil het grootst, en wel in het voordeel van Jan. Hij won al heel snel een pion, en bleef deze houden tot in het diepe eindspel. Zeker toen zijn tegenstander de laatste stukken ruilde was het punt voor de SKOG binnen. Maar Pascal was in de opening al ergens de draad kwijt geraakt, en liep de hele partij achter de feiten aan. Hij probeerde nog een eindspel met toren en loper tegen dame te verdedigen, maar dat bleek een hopeloze zaak.
Uiteindelijk dus 3&ndah;3. Een redelijk resultaat tegen een gelijkwaardige tegenstander. Volgende week volgt al meteen de volgende ronde, thuis tegen de KASK.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *