Dit zag er niet goed uit, de nieuwe interclub, voor skog 2. De ploegen uit onze reeks bestuderend vond ik dat het misschien zelfs moeilijker zou worden dan vorig jaar, waar we maar op het nippertje ons behoud in 4e afdeling verzekerden. Bovendien had basisspeler Rudi Luyten voor het hele seizoen afgezegd, en was hij vervangen geworden door Quinten, die helaas voor deze eerste ronde verhinderd was. Na enig zoekwerk vond Jan T een vervanger in de persoon van reserve Patrik Broekmans, aan bord 2. We speelden tegen Chesspirant 2, 9 ploegen interclub asjeblief waarvan een oorverdovende meerderheid kinderen. Ze hebben een campus in Merelbeke, en een in Lokeren, wij moesten naar Merelbeke, naar een school, met een kantine, natuurlijk zonder televisie, ik heb het hele WK wielrennen gemist. De elo punten werden al meegedeeld aan het begin van de ontmoeting, we bleken iets meer elo te hebben, tot onze grote verrassing. Toen kwam de grap : er nam een jeugdploeg plaats, de schrik van elke seniorenploeg. Drie 13/14 jarigen namen plaats, alleen aan bord 3 verscheen een 29-jarige jongeman. Annelies Cuvelier die normaal op bord 1 of 2 aantreedt in die ploeg, was gelukkig voor ons afwezig vandaag omdat ze op bord 4 van de Belgische damesploeg aan de olympiade in Batumi Georgie deelneemt, we volgen het op internet. Rond 16h moest Patrik in een nederlaag berusten. Zijn witte Larsen opening bleek te bescheiden om een op dreef zijnde getalenteerde jongeman te verontrusten die het propertjes afmaakte. Geen nood, daar kwam ik met een winstpartij, uitgebouwd vanuit een klassieke Engelse opening.
Als je als wit Lg5 speelt en daarna Dd1-d2 moet je dan zwart zijnde Lh6 toelaten ? Nu beheerste ik de zwarte velden, en hij (het jongetje van 12 jaar) kreeg een lelijke rammeling. Jan V speelde grandioos. Voilà, niet zo dikwijls gebruikt, dit adjectief. Jan speelt ook soms niet zo goed natuurlijk maar vandaag zat er een come back in van lang geleden. Wit ging toereloere op de verschrikkelijke dreigingen van alle kanten. Als laatste zat Jeroen zijn partij te winnen, gewoon te winnen, maar de juffrouw van 13 jaar (pas op, slechts 50 elo punten minder dan Jeroen) dacht er niet aan op te geven en speelde tot aan de mat.
Een 1-3 overwinning is voor ons in 4e F onwaarschijnlijk positief. En let op : in Merelbeke gaan dit jaar in 4F niet veel ploegen winnen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *