Voor de derde ronde trok SKOG 1 naar Antwerpen om tegen Borgerhout 2 te spelen. Omdat Alain en Yannick er niet bij konden zijn vielen Roger en Pratrik in.
Bart en Dries waren als eerste klaar op de eerste twee borden. Beeiden speelden een korte maar ingewikkelde partij die uiteindelijk op remise eindigde. Op dat moment zag het er voor Roger op bord vijf al bedenkelijk uit, en hij gaf niet veel later op. Gelukkig maakte de tegenstander van Patrik ook een fout die hem een stuk kostte. Zo bleef de stand dus in evenwicht.
Op bord vier had Tobias eigenlijk moeten winnen. Hij verknoeide echter de aanval en ging uiteindelijk in een kansloos eindspel ten onder. Als laatste was er dan nog Pascal, wiens partij lang in evenwicht was. Het duurde tot laat in het eindspel toen hij met loper tegen paard een pion winst te winnen. Wit gaf misschien wat snel op, maar wellicht waren de zwarte pionnen niet meer te stoppen.
Zo eindigd de match dus op een gelijkspel. Ondertussen is er echter nog een beslissing van de groene tafel gekomen over ronde één. Die match was ook uitgedraaid op 3–3, maar er is gebleken dat de tegenstanders een technische fout gemaakt hadden in hun opstelling. Daardoor wordt één partij forfait gegeven, en krijgt SKOG 1 dus een extra matchpunt. Met dit extra punt staan we nu derde in het klassement.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *