In deze alweer 9de ronde mochten we aantreden tegen het versterkte Temse. Blijkbaar komen alle teams tegen Oude God sterker op dan tegen de anderen. Toeval of niet, wie zal het zeggen… Mijn nederlaag van vorige ronde lag nog steeds op mijn maag dus ik wou vooral niet verliezen en koos voor een zeer solide opstelling na 1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 3.g3. Een aantal zetten later bood ik remise aan wat mijn tegenstander na een tijdje aarzelen aanvaarde. Zo, taak volbracht, halfje binnen. Bord 2: Bart, met zwart dacht: als ik dat nu ook eens voorstel? En wit nam ook hier aan. Twee halfjes waren dus al heel snel binnen. Bord 3: Dries, met wit, kreeg een sterke pion op e5, won ook nog een pion en had bijna een uur tijd meer op de klok. Zijn tegenstander ging door de vlagin een hopeloos verloren stelling.

Op bord 4 hadden we Nikolaas met zwart die zich duidelijk vergist had in de opening. Persoonlijk dacht ik: die gaat elk moment opgeven, maar nee, hij bleef vechten als een leeuw in een kooi. Met de nodige hulp van de tegenstander die bijna a tempo speelde wist Nikolaas de totaal hopeloos verloren stelling nog te winnen! Van een staaltje zwendelen gesproken dat mag tellen. Op 4: Pascal met wit kreeg Scandinavisch tegen. De tegenstander zal zeker niet geweten hebben dat dit één van de lievelingsopeningen is van de witspeler. Pascal koos voor een rustige opbouw maar ook rustige stellingen kunnen wild worden, met een toren en (corrct!) stukoffer Kon zijn tegenstander enkel hopen op een blunder. Deze kwam jammer genoeg ook en hier ging het punt naar de tegenstander. Tobias speelde de verkeerde toren: hij wilde de zetten eigenlijk omdraaien, eerst toren naar c8 en dan de andere naar d8. Hij draaide het echter om en hierdoor verloor hij materiaal en was de partij niet meer te redden.

A. Talon

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *